Uitgebreide informatie

De Minor Project van je Leven geeft je de ruimte om in een half jaar je eigen, zelfbedachte project te realiseren.

De initiatiefnemer van de minor, Joost de Bruin, is er van overtuigd dat jij als student het meest leert als je werkt aan projecten waarvan je zelf bedacht hebt dat ze belangrijk, waardevol, nodig of uitdagend zijn. Van die ideeën, concepten, initiatieven, ondernemingen en ambities waar je hart sneller van gaat kloppen en je zelf onwijs gemotiveerd voor bent. “We hebben deze minor bedacht omdat we weten dat je met meer plezier sneller leert, wanneer je zelf bedenkt dat je bepaalde kennis, inzichten of vaardigheden nodig hebt. Ben je bijvoorbeeld bezig met je eigen bedrijf en heb je je eerste klant binnen, dan is het een stuk leuker om uit te zoeken hoe je het beste je facturenadministratie op kunt zetten om niet teveel tijd aan belastinggedoe kwijt te zijn. Net zoals het leuk is om met geluidstechnici in gesprek te gaan, omdat je tijdens het opnemen van je eigen muziek tegen bepaalde technische vragen aanloopt. Of wanneer je je eigen servies voor een sterrenrestaurant aan het maken bent, het tof is om te kijken hoe je het ontwerp- en productieproces het beste op foto en video vast kunt leggen.

Wij als coaches/docenten in deze minor zitten dus niet te wachten op standaardproducten die aan alle standaardeisen van plannen van aanpak, verantwoordingen en alle onderdelen van bijvoorbeeld een ondernemingsplan voldoen. Wil jij een stripboek op de markt brengen, maar is er in je Plan van Aanpak geen tekening te bekennen, dan bestaat de kans dat we niet echt geloven dat je hier nu echt gepassioneerd voor bent. Net zoals we sceptisch zijn over ondernemers van wie we nooit zien hoeveel facturen ze nu eigenlijk kunnen versturen aan hun klanten. Of wanneer we grafisch ontwerpers zien, die geen tof portfolio te overleggen hebben. Wij willen zien wat je talent is, of horen dat je daar juist naar op zoek bent (ontdekken wie je bent en wat je nu eigenlijk precies wilt na de studie, is een prima invulling van de minor). Om vervolgens met je te kijken hoe je daar in half jaar tijd maximaal in kunt investeren. En dat alles uiteraard in een omgeving met andere gemotiveerde, origineel denkende, zelfstandige en ondernemende/initiatiefrijke studenten.

Bij ons lees je geen literatuurlijsten vol, alleen om een verantwoorde kennisbasis te ontwikkelen, bij ons lees je vooral wat je nodig hebt om je eigen project te realiseren en zoek je zelf de kennis, deskundigen en partners-in-crime die jou helpen je idee tot een succes te maken. Je hoort weleens over maatwerk voor studenten en onderwijs waarin de student centraal staat? En vraagt je dan af waarom je in de praktijk eigenlijk nooit tegenkomt? In de minor Project van je Leven zijn we wel in jou geïnteresseerd en nemen we wie je bent en waar je mee bezig wilt, wel serieus. Sterker nog, we hebben de minor er op ingericht dat jouw ambitie de hele minorperiode centraal staat.

Om je goed te begeleiden, hebben we een mooi team aan coaches geworven met veel verschillende achtergronden. We hebben een manier van toetsen ontwikkeld waarin we vooral in gesprek gaan over wat je plan bent, hoe dat halverwege gaat, of je in staat bent andere mensen daar enthousiast over te maken en over wat je uiteindelijk aan het eind gerealiseerd hebt. We nemen daar de tijd voor en kijken per persoon wat zij slimmer, effectiever, met meer plezier, meer overtuiging en meer impact kunnen doen. Voor jezelf, voor je project en voor de wereld om je heen.

Op deze site en via onze social media (FB en Insta) vind je het levende bewijs daarvoor! Onze huidige en oude deelnemers laten zien wat hun projecten zijn of waren en waartoe studenten in staat zijn als we ze begeleiden bij die dingen waar ze zelf voor gekozen hebben. Als je daarover enthousiast wordt, zien we je graag in september of februari bij de minor aansluiten!”

Deze minor is niet geschikt voor mensen die aan het handje meegenomen willen worden. Wel voor avonturiers, skydivers, ondernemende types, gepassioneerde wereldverbeteraars en andere mensen die van een uitdaging houden.

 

Onze minor werkt heel simpel

In de eerste week leer je de andere studenten kennen tijdens een intensieve bootcamp waarin je kennis maakt met alle facetten die je eigen project tot een succes kunnen maken. In week 2 investeren we veel tijd in het snel en doelgericht kunnen opstellen van een projectplan.

Daarna heb je ruim vier maanden om dat plan te realiseren. Met de andere studenten en oud-deelnemers aan de minor als inspirerende community en studentcoaches als fysieke helpdesk, krijg je vier dagen in de week om volledig aan je project te werken. Een dag in de week is er een dag waarin alle studenten en coaches samenkomen, alle projecten onder de loep nemen, succesvolle voorbeelden uit het land invliegen en je theorie aanbieden die je helpen meer effectief aan je project te werken. Ook op deze dag staat het optimaal realiseren van je eigen project continu centraal.