The Wanderdutch

Wanderdutch

Thijs begon de minor als vader van drie en echtgenoot. Met mooi werk bij de politie en een deeltijdstudie erbij. Thijs heeft echter ook een vorm van autisme. Net als zijn twee zonen. En het leven in de Randstad met het ritme dat school, de fysieke omgeving en de prestatiemolen hier met zich meebracht, brak hem en zijn gezin nogal op. Tijdens de minor ging Thijs op zoek naar manieren om voor zichzelf en zijn gezin meer ruimte te creëren om te leven volgens de wensen die zij aan hun omgeving en het leven stellen.  
 
Origineel was de gedachte om als digital nomads de wereld rond te reizen met het gezin en op locatie te werken. Omdat dit nogal heftig bleek voor een gezin met drie opgroeiende kinderen en de rust, regelmaat en ruimte die hij en zijn jongens ook waarderen, werd besloten de stap uit de prestatiemolen op een iets andere manier vorm te geven. De ruimte opzoeken kon ook in Nederland. 
 
Financiën werden in kaart gebracht, opties verkend en een maand na afloop van de minor werd de grote eerste stap gezet. Thijs verkocht zijn huis in Utrecht en kocht er een in de provincie. Daar houden ze inmiddels actief een site bij waar tips voor andere gezinnen gedeeld worden die een balans willen vinden tussen leven met autisme, eigen ambities en verwachtingen uit de samenleving. 

https://www.wanderdutch.nl