Taste your way around

Ik wil food tours gaan creëren die gebaseerd zijn rondom een cultuur en rondom een land. Je kan een land of plek niet op een betere manier leren kennen dan door je er letterlijk een weg doorheen te proeven. Eten zegt zoveel over een land, over de mensen en over de cultuur. Eten is cultuur. Mensen zijn tegenwoordig steeds meer dingen aan het ontdekken op het gebied van food, waarom er niet een hele reis omheen creëren?

Uiteraard wil ik klein beginnen. Ik wil in Boedapest of Florence mijn eerste food tour gaan houden, hiermee wil ik rond kerst beginnen. Ik wil op zoek gaan naar echte gerechten, gerechten die de geschiedenis van deze steden vertellen. Op zoek naar echt vakmanschap. Later zou het uit kunnen breiden naar food tours in andere steden of misschien wel food tours door hele landen of meerdere landen heen. Uiteraard bestaan er al food tours, maar deze zijn erg prijzig. Ik wil laten zien dat het ook anders kan. Ook wil ik op deze manier mensen in dergelijke landen helpen door nieuwe klanten naar hen toe te brengen.

Als wegens het coronavirus het niet mogelijk is om food tours te organiseren voor toeristen, wil ik een soort documentaire maken voor een platform zoals bijvoorbeeld YouTube. In deze documentaire wil ik op zoek gaan naar authentiek eten en originele recepten in een van deze (of beide) steden. Ik wil top-chefs en doe-het-zelf koks tot grootmoeders authentieke kookkunsten gaan vastleggen en ook laten zien hoe je deze prachtgerechten simpel thuis kan namaken.

 

  • Food Innovation, marketing & business
  • HAS Hogeschool
  • Indien ik de documentaire ga maken zou ik graag meer willen leren over filmen en editen. Ook vind ik het interessant om te leren hoe ik nou kijkes voor mijn documentaire kan trekken.

    Indien de food tours wel door kunnen gaan, ben ik benieuwd naar wat andere in een food tour zien en wat ze er van zouden verwachten. Ook zou ik hier meer willen leren over hoe je mensen naar de food tours toe trekt en hoe je het beste onder de aandacht komt.

  • Informatie over dingen op het gebied van voeding, culturen en landen. Maar ook hulp op het gebied van marketing.

  • http://tasteyourwayaround.com
  • https://www.instagram.com/tasteyourwayaround/
  • https://www.linkedin.com/in/merel-raaijmakers-2b923a1b1/