De ontwikkelaar

ont·wik·ke·ling (de; v; meervoud: ontwikkelingen)

het ontwikkelen: algemene ontwikkeling brede kennis; een ontwikkeling doormaken

Profiel

Huh, een speciaal traject voor Ontwikkelaars? Is dat niet raar? Moet niet iedereen die onze minor volgt zich willen ontwikkelen? Natuurlijk wel. Omdat je bij ons in de minor de regie krijgt over een zelfgekozen project en jij daar als eigenaar een succes van gaat maken, ontwikkelt iedereen zich met veel plezier als een malle tijdens de minor.

Maar … het kan zijn dat jij aan het begin van de minor al weet dat het je dit half jaar meer om je persoonlijke ontwikkeling gaat, dan om je specifieke project – of, nog specifieker, dat jijzelf je project bent dit half jaar.

Dit kan het geval zijn omdat je bijna bent afgestudeerd en nog niet echt weet wat je na de minor met de rest van je leven wilt gaan doen – en dit tijdens de minor wil onderzoeken. Ook kan het zijn dat je weet dat je als je straks aan het werk gaat, je over een skill of specifieke kennis wilt beschikken waar tijdens je studie weinig tijd aan besteed is. Als dit je plan is, en jij je beter wilt voorbereiden op het project van je leven na de studie, is dit de groep waar je het beste in past.

Andere opties die je een ontwikkelaar maken:
– je wilt jezelf beter leren kennen
– je hebt al eens dingen ervaren die je in de toekomst wilt voorkomen (bijv. een burn out)
– je gaat op zoek naar een gezonde leef-/werkverhouding en naar welke ‘purpose’ jij in je werk/leven zoekt
– je wilt een professioneel talent ontwikkelen (een die niet in het creative spectrum valt, want dan zou je in deze groep wellicht beter thuis zijn).

Je hebt als ontwikkelaar dus wel een concreet idee waarmee je aan de slag wilt, maar jouw nadruk tijdens de minor ligt vooral op de beste versie van jezelf worden. Het project wat je kiest ligt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling OF staat in teken van het beter worden in het nemen van dit soort initiatieven. Of het project na de minor nog lang doorloopt is minder belangrijk dan dat jij tijdens de minor volop experimenteert, leert en jezelf ontwikkelt.

Pas jij bij de ontwikkelaars?

N

Ik wil de beste versie van mezelf worden

N

Ik wil me focussen op mijn persoonlijke ontwikkeling

N

Ik wil volop experimenteren en leren

N

Ik wil mezelf beter voorbereiden op het leven na de studie

M

Ik heb een hekel aan het delen van mijn persoonlijke voortgang en het bespreken van mijn persoonlijke ontwikkeling

M

Ik heb weinig interesse in de ontwikkeling van anderen, ik zit hier namelijk voor mezelf

Disclaimer!

Bij het aanmelden hoef je nog geen profielkeuze te maken. Nadat je inschrijving bij de minor praktisch is afgerond krijg je een inhoudelijk intakeformulier op basis waarvan we de groepen gaan indelen. Dan maken we de beste match tussen studenten onderling en de coaches die bij die groep passen.

Je hoeft dus nog niet direct je profielvoorkeur bij ons bekend te maken. Wel is het tof nu vast na te denken van wat voor soort groep jij denkt het gelukkigst te worden.

 

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op.

Coaches voor ontwikkelaars

Een mooi team van coaches met verschillende achtergronden die jou op de juiste manier kunnen begeleiden.

Enthousiast geworden?

Durf jij de uitdaging aan om je eigen minor vorm te geven? Schrijf je dan in!

Voor iedereen?

Voor iedereen! De minor staat open voor alle hbo-studenten. We hebben al deelnemers in de minor gehad vanuit heel Nederland. Van Leeuwarden tot aan Limburg, van de Haagse Hogeschool tot de HAN.

Waarom mensen uit het hele land deze kant komen? Omdat wij blijkbaar de enige minor in Nederland zijn waarin jouw project echt centraal staat.

© Copyright 2020