De creative

cre·a·tief (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)
1(veel) voortbrengendscheppendcreatief bezig zijn

Profiel

Als creative staat jouw minor in het teken van creëren (en daar evt. ook al geld mee verdienen). Je werkt bijvoorbeeld aan een EP als muzikant, aan je grafische skills, je schrijft/werkt aan een boek of een comic, bent bezig met product design of het ontwikkelen van een methodiek. Je ontwerpt een product of werkt aan je portfolio als fotograaf, illustrator, kunstenaar, artiest of bent op een andere manier aan het creëren. Uiteraard stimuleren we je ook in deze variant niet in je oefenstudio en op je kamer te blijven zitten, maar er met je werk op uit te gaan, jezelf te laten zien en ‘ondernemend’ gedrag te vertonen. We hebben alleen gemerkt dat het stimulerend is voor de creatieve geesten uit de minor om binnen een groep met elkaar op te trekken – en dat jullie elkaar ook veel kunnen leren en inspireren.

Pas jij bij de creatives?

N

Mijn focus ligt op iets maken of creëren (en als ik iets verkoop, is het mijn eigen werk)

N

Ik focus me op het ontwikkelen van mijn talent of ik kijk hoe ik daar ook een inkomen mee kan verdienen

N

Ik ben actief in de creatieve industrie en wil me daarin ontwikkelen (skills, kennis etc.). Dat kan ook als manager, grafisch ontwerper, ondernemer etc.

M

Ik ben wel actief in de creatieve industrie (bijvoorbeeld: je maakt je eigen kledinglijn) maar mijn focus tijdens de minor ligt vooral op sneller meer geld verdienen (hoe richt ik mijn webshop zo in dat ik meer omzet krijg). Kijk dan eens bij de ondernemer / starter.

M

Ik heb weinig/niks met cultuur, kunst en de maak-industrie.

Disclaimer!

Bij het aanmelden hoef je nog geen profielkeuze te maken. Nadat je inschrijving bij de minor praktisch is afgerond krijg je een inhoudelijk intakeformulier op basis waarvan we de groepen gaan indelen. Dan maken we de beste match tussen studenten onderling en de coaches die bij die groep passen.

Je hoeft dus nog niet direct je profielvoorkeur bij ons bekend te maken. Wel is het tof nu vast na te denken van wat voor soort groep jij denkt het gelukkigst te worden.

 

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op.

Creative coaches

Een mooi team van coaches met verschillende achtergronden die jou op de juiste manier kunnen begeleiden.

Enthousiast geworden?

Durf jij de uitdaging aan om je eigen minor vorm te geven? Schrijf je dan in!

Voor iedereen?

Voor iedereen! De minor staat open voor alle hbo-studenten. We hebben al deelnemers in de minor gehad vanuit heel Nederland. Van Leeuwarden tot aan Limburg, van de Haagse Hogeschool tot de HAN.

Waarom mensen uit het hele land deze kant komen? Omdat wij blijkbaar de enige minor in Nederland zijn waarin jouw project echt centraal staat.

© Copyright 2020