Barbara Heyer
Coach Project van je Leven

Kwaliteiten

Favoriete muziek

Muse: ik geef toe, ik ben fan. Editors: word ik ook zo blij van Mumford and Sons: de soundtrack van onze reis naar Nieuw Zeeland En verder nog veel meer wat rock en folk is

Over Barbara

Joost de Bruin heeft mij in het eerste jaar van de minor PvjL gevraagd of ik mee wilde helpen met de assessments waarmee de minor (toen nog) werd afgesloten. Ik wist al een tijdje dat Joost met een hele gave minor bezig was waarin studenten konden werken aan dat wat hen werkelijk bezig hield en dat is het onderwijs dat ik graag wil geven. Ik heb ‘ja’ gezegd tegen de assessments en Joost vriendelijk toch dringend gevraagd of hij niet een plek in de minor voor mij had. Een jaar later was dat zover en ik ben er niet meer weggegaan. Dat laatste is voor mij wel bijzonder, want mijn aandachtsspanne is over het algemeen niet zo heel lang. Ik moet uitgedaagd blijven en hou van afwisseling. Daarnaast blijf ik graag in beweging, zowel letterlijk als figuurlijk. In de minor is die beweging volop aanwezig. Studenten komen met zoveel verschillende projecten en ik vind het nog steeds een mooie uitdaging om mensen te laten vertrekken, vanuit de minor, met inzichten, die ze (hopelijk) in hun toekomst mee kunnen nemen.

Ik geloof er in dat onderwijs anders kan. Na jaren in het (speciaal) basisonderwijs en HBO werd ik moe van het onderwijs dat vertelt wat mensen moeten doen en moeten leren in plaats van dat het aansluit bij wat ze willen leren. Om iemands levenswerk of briljant idee als uitgangspunt te nemen voor onderwijs, vind ik geweldig. Als docent draag ik daar graag een flinke steen aan bij.

Nog iets wat werken in de minor een feestje maakt is het werken in een superdynamisch team met fijne collega’s, die continue het beste uit de minor en ook uit zichzelf willen halen. We werken hard, leggen de lat hoog en hebben veel lol. Daar word ik heel blij van.

Favoriete kunstenaars

-Escher: maakt het onmogelijke mogelijk
-Marjolein Loppies: fotografe die oog heeft voor de schoonheid van vergankelijkheid
-Siegfried Woldhek: fotografeert vogels op prachtige wijze en heeft een vlijmscherp potlood waarmee hij de actualiteit tekent (en schildert)
-COBRA: mijn eerste grote kunstliefde

Wat mij inspireert

© Copyright 2020