Uitgebreide informatie

De Minor Project van je Leven geeft studenten de ruimte om in een half jaar hun eigen, zelfbedachte project te realiseren.
De ontwikkelaars van de minor, Joost de Bruin en Paul de Vries, zijn er van overtuigd dat jij als student het meest leert als je met een project aan de gang gaat wat je zelf bedacht hebt, waar je hart sneller van gaat kloppen en je aan het werk gaat met iets dat echt bij jou en je passie past. Niet verplicht door ons bedachte literatuur bestuderen of opdrachten maken die bij ons in een archief belanden, maar je eigen bedrijf starten, een nieuw product op de markt brengen, jouw eigen specifieke talenten op een hoger niveau ontwikkelen en dat alles in een omgeving met andere zwaar gemotiveerde studenten.

Bij ons lees je alleen wat je nodig hebt om je eigen project te realiseren en zoek je zelf de kennis, deskundigen en partners-in-crime die jou helpen je idee tot een succes te maken. Je hoort weleens over maatwerk voor studenten en onderwijs waarin de student centraal staat? Dit is de minor waarin we dat tot op bot hebben doorgevoerd.

Op deze site vind je het levende bewijs daarvoor! Onze huidige en oude deelnemers die laten zien waartoe studenten in staat zijn als we ze begeleiden bij die dingen waar ze zelf echt hard voor willen gaan lopen.

Deze minor is niet geschikt voor mensen die aan het handje meegenomen willen worden. Wel voor avonturiers, skydivers, ondernemende types, gepassioneerde wereldverbeteraars en andere mensen die van een uitdaging houden.

 

Onze minor werkt heel simpel

In de eerste week leer je de andere studenten kennen tijdens een intensieve bootcamp waarin je kennis maakt met alle facetten die je eigen project tot een succes kunnen maken. In week 2 investeren we veel tijd in het snel en doelgericht kunnen opstellen van een projectplan.

Daarna heb je ruim vier maanden om dat plan te realiseren. Met de andere studenten en oud-deelnemers aan de minor als inspirerende community en studentcoaches als fysieke helpdesk, krijg je vier dagen in de week om volledig aan je project te werken. Een dag in de week is er een dag waarin alle studenten en coaches samenkomen, alle projecten onder de loep nemen, succesvolle voorbeelden uit het land invliegen en je theorie aanbieden die je helpen meer effectief aan je project te werken. Ook op deze dag staat het optimaal realiseren van je eigen project continu centraal.